Otsikon kysymykseen kun saisi vastauksen ...

Peto on perheen lellikki, koira joka ei tajua olevansa "vaan" koira. Peto tykkää olla mökillä ja Peto tykkää olla kotona pihalla ja haukkua ohikulkeville koirille tai vaan katsoa maailman menoa. Mutta Peto ei tykkää tehdä mitä ihminen käskee. Se kääntää aivonsa helposti off-asentoon ja ei kuule mitään, jos ympäristössä on jotakin mielenkiintoista. Ja sitten se ei tee mitään, jos ei koe saavuttavansa sillä jotain suurta.  

Monet asiat menee ok, pihasta ei ole lupa karata, ruokaa odotetaan nätisti, ovista ei rynnitä ja jopa rähinä vastaantuleville koirille on pikkasen vähentynyt jne.. Tänä aamuna meitä vastaan tuli muriseva snautseri ja mun yllätykseksi Peto ei saanutkaan mitään raivokohtausta, ei ruvennut rähisemään kuten yleensä, pikkasen kyllä murahti.

Mutta sitten ... Mark ja Peto olivat lauantaina Rally-toko kilpailuissa. Peto heittäytyi täysin tomppeliksi, ei tehnyt mitään tuijotteli vaan tyhmän näköisenä ympäriinsä. Aivot oli off asennossa, ei se ymmärtänyt edes istu-käskyä. Hylättyhän sieltä tuli, ihme että ei mennyt miinuspisteille. Ja siis alokasluokassa ei vaikeita liikkeitä olekaan.

Ei taida Pedosta saada kisakoiraa, mutta kotikoirana on mitä mainioin, ihana lutunen typerys :-)