Tänään käytiin moikkaamassa Peetu "serkkua", joka on 11 päivää Petoa nuorempi lapinkoira ja Peetun "isoveljeä" Elmoa.

Ei mennyt ihan putkeen...

Ekaksi pojat painivat ja yrittivät alistaa toisiaan. Sitten tuli hampaat mukaan ja Peto jäi alakynteen ja pelästyi. Kyllähän poikia välillä rauhoiteltiin, mutta ei nähtävästi riittävästi.

Tämän jälkeen pojat sitten seurasivat toisiaan, mutta leikkimään eivät ryhtyneet. Heti kun vähän lähentymistä tapahtui, niin Peetu haukkui ja Peto pelästyi ääntä ja hakeutui ihmisten luo turvaan.

Elmon Peto oli jo tavannut aikaisemmin muualla ja silloin oli rauhallista. Nyt Elmo ei tykännyt Pedosta yhtään, lähinnä murisi ja lopuksi kun pentu vaan seurasi, ärähti. Peto kiljaisi, en tiedä sitten näykkäsikö Elmo. Mitään jälkiä ei näy. Tätäkään en osannut odottaa, koska olivat jo aikaisemmin tavanneet. Ja onhan Elmon kotona ennenkin ollut vieras pentu ilman ongelmia, mutta silloin tosin Peetua ei vielä ollut.

Ja näiden poikien pitäisi kesällä jakaa mökillä sama pihapiiri. Toivottavasti ei jäänyt espanjan pojalle traumoja kun lappalaiset rökittivät. Nyt olin kyllä laumanjohtajana ihan hukassa ja en osannut lukea koiria ollenkaan.

Onhan se nyt hyvä miettiä mitä olisi pitänyt tehdä. Ainakin pentujen olisi pitänyt tavata ilman että iso koira on paikalla ja ehkä ei kummankaan kotona. Ja ehkä viedä Peto pois heti kun huomasi, ettei tilanne ole mukava.

Mark 14 v lohdutti mua sanomalla, että kaikki mikä menee Pedon kanssa pieleen, tehdään sitten Hiron kanssa oikein. Hiro on siis se meidän seuraava perro, joka me Markin mukaan hankitaan parin vuoden päästä