Peto on edelleen ihanan rauhallinen ja kiltti. Ei tuhoa mitään ja ei pure ketään, eikä juurikaan hauku, paitsi silloin kun noiden kakaroiden kanssa peuhaa ja innostuu.

Onkohan tyypillistä vesikoiraa Pedon käytös? Kun tuntuu, että monesti kun Petoa käskyttää, niin se miettii heti, mitä hyötyä tottelemisesta on. Eli jos ei koe "kannattavaksi" tekemistä, niin mitä sitä suotta tekemään. Miellyttämisen halua ei siinä mielessä ole. Jos tekeminen ei ole mielekästä niin ei edes lahjomiset auta. Jos pyytää useamman kerran esim. istumaan, niin kolmannella kerralla Peto katsoo silmiin, että "johan mä osaan jo" ja ei istu.

Tai sitten meillä on vaan johtajuus kadoksissa

Kaveri on ihan älyttömän fiksu. Oppii tosi nopeasti ja tietää hyvin mitä saa tehdä ja mitä ei. Esim. jos Dani on keittiössä kokkaamassa, niin Peto istuu katsomassa olohuoneen puolella, kun tietää, ettei keittiössä olla kerjäämässä. Kerjää sitten siinä parin metrin päässä ja useasti saakin jotakin :-) Toisaalta ei sitten ikinä kerjää kun ihmiset syövät, koska tietää, että sitä ei saa tehdä.

Luoksetulo ajoittain  edelleen hakusessa. Asiaa ei auta kun osa perheestä leikkii Petosen kanssa jahtaamisleikkejä. Ja sitten kun pihalta pitäisi tulla sisään, niin Peto saa hepulin ja oikein odottaa, että joku yrittää ottaa kiinni (mä en koskaan jahtaa sitä). Luokse ei tulla, vaikka kinkulla houkuttelisi. Sitten taas joskus lenkillä tulee ihan nätisti luokse, kun on aika laittaa remmi.

Remmissä kävely parantunut paljon ja ihmisten ja koirien ohittamiset sujuvat välillä hyvin.

Peto on kova poika hajujen perään. Ihan ärsyttävää välillä aamuisin, kun yrittää pikaisesti käydä lenkillä ja toinen vaan nuuskuttaa kaikki hajut nenä kiinni maassa.

Iso poika Peto on jo, oliskohan painoa jo lähemmäs 14 kg ja säkäkin varmaan yli 40 cm.

Muuten siis kaikki ihan älyttömän hienosti ja Peto on meille just sopiva koira, kunhan vaan tuo luoksetulo saataisiin kuntoon. Petoa ei tarvitse paljonkaan edes kieltää, kun ei se tee mitään pahoja. Kyllähän se vie tavaroita, mutta sekin on niiden ihmisten vika, jotka jättävät tavaransa lojumaan. Ja Peto sotkee, sen luita ja leluja on jokapaikassa :-)